Anbefalte nettsider for litteraturelskere

Og gode grunner til å «stikke innom»

6b5b47_1f67fed9ce8745be93bda582f2836670Internett er stadig i vekst, og det kan derfor være vanskelig å finne fram i jungelen av nettsider som alle skriker like høyt etter oppmerksomhet. Her har du derfor en håndfull nettsider som trygt kan anbefales til deg som litteraturelsker.

Navn på nettsted: The Paris Review Daily

Link: http://www.theparisreview.org/blog/

Hvorfor du bør besøke nettstedet: Da «The Paris Review» ble grunnlagt i 1953 hadde det et enkelt oppdrag – å fremheve godt, kreativt arbeid og skyve all kritikk lenger bak i boken, der det hører hjemme. I dag er bloggen en god blanding av essayer, forfatterintervjuer, bokanmeldelser osv., og dessuten et godt utgangspunkt for litterære debatter.

Navn på nettsted: Page Turner

Link: http://www.newyorker.com/books/page-turner

Hvorfor du bør besøke nettstedet: Dette er «The New Yorkers» egen bokblogg, og har blant annet en eget månedlig podcast, essayer skrevet av dyktige forfattere og daglige nyhetsmeldinger.

Navn på nettsted: Bokelskere

Link: www.bokelskere.no

Hvorfor du bør besøke nettstedet: Dette nettstedet er åpent for alle som elsker lesing – og det er dette som er fokuset. Her har man som mål at man føler seg hjemme med sin egen bokhylle, samtidig som man kan besøke andres bokhyller, delta i diskusjoner og finne fram til ny litteratur.

Navn på nettsted: Goodreads

Link: http://www.goodreads.com/

Hvorfor du bør besøke nettstedet: Goodreads er et nettsted hvor man kan søke opp bøker via navn på forfatter, tittel eller ISBN nr., og dermed få tilgang til et mylder av leseranmeldelser, sammendrag av den aktuelle romanen, og anbefalinger til ny litteratur basert på boken du søkte på. Du kan også opprette en egen profil og selv begynne å anmelde bøker.

Navn på nettsted: Project Gutenberg

Link: http://www.gutenberg.org/

Hvorfor du bør besøke nettstedet: På denne nettsiden finner du tusenvis av bøker tilgjengelig i e-bok format (riktignok på engelsk) som du kan lese – helt gratis!