Bøker om gambling

????????????????????????????????????

Det finnes i dag mange bøker for den som er interessert i pengespill, og det kan være vanskelig å vite hva man kan dra mest nytte av å lese. Ett sikker-stikk som må stå på alles leseliste er klassikeren til John Scarne, kjent som Scarne’s Complete Guide to Gambling. Det finnes neppe noen guide til pengespill som er så omfattende, utfyllende, og ikke minst utførlig som denne.

Scarne var selv en legende innenfor gamblingens verden, og ville etterlate seg et verk som ville la legenden leve videre. I Scarne’s Guide finner du alt fra historien til de forskjellige typer pengespill til det matematiske fundamentet for mange forskjellige spill. Det er så detaljert at det nesten fremstår som et gamblingleksikon, slik at du etterpå kan prøve deg på hva som helst på en nettside om www.mummysgold.org uten å kjenne på noen tvil om hva du holder på med.

I tillegg inneholder boka mange morsomme historier fra kasinoverdenene, selv om man kanskje ikke alltid skal feste lit til sannhetsgehalten. Dette var jo tross alt en verdenskjent bløffmaker.

The Professor, The Banker, and the Suicide King av Michael Craig er et annet fantastisk eksempel på gripende litteratur om gambling. Den handler om poker med de virkelig høye innsatsene – enda høyere enn det du ser på TV. Boka følger blant annet milliardæren Andrew Beal, som ikke gadd å spille med mindre minste innsats var over 150 000 kroner! Her er det mye å lære. Kanskje kan selv de stakkars pensjonistene som ble arrestert i Thailand ha noe å lære her, selv om de kanskje ikke har lyst til å bli tatt med bøker om gambling.

For den foretrekker finkultur og den klassiske litteraturen, kan for øvrig Dostojevskijs Gambleren også anbefales. Den gir virkelig innsikt i den virkelige spillerens mentalitet.