Hvordan finne perfekt ferielesing

Hva kjennetegner perfekt ferielesing, og hvor finner man den?

coffee-1242653_960_720Vi har alle stått der, kofferten er pakket med solkrem, bikini og badeshorts, klare til å reise. Det er bare ett problem: Hvilken type lesestoff skal du ta med deg, og hvor mye trenger du? Her er en liten guide som kan hjelpe deg på veien.

Elektronisk eller analog?

Det første valget du må ta kan være noe så enkelt som å velge mellom lesebrettet og papirutgaven. Skal du på en lang flyreise kan svaret være: Ja takk, begge deler! En klar fordel med lesebrettet er selvsagt at du kan kjøpe ny litteratur så snart du har lest ut det du lastet ned for turen, dersom du skulle gå tom. I tillegg er den plassbesparende. Men: Den kan gå tom for strøm midt i det mest spennende partiet mens du er i flyet, langt unna en stikkontakt. Det kan også være vanskelig å fordype seg i en roman når solen visker ut ordene, og kanskje vil du ikke risikere å ødelegge lesebrettet ved å ta den med til stranden? Av denne enkle grunn kan det være lurt å ha med seg en papirutgaven av en bok eller to, som kan nytes i flyet og på stranden.

Sjanger

Når det gjelder sjanger er det opp til deg selv å velge – foretrekker du skrekkhistorier og grøssere framfor romantikk og drama så velger du det! Ikke tving deg selv til å ta med bøker du innerst inne vet er bortkastet tid for deg, selv om du virker aldri så smart når du åpner ordboken og leser fra “A”. Velg sjanger og tema ut ifra det du synes er spennende. Ikke tenk på lengde – er boken spennende vil du lese den fra perm til perm, uavhengig av om den er på 500 eller 5000 sider.

Realistisk

Først når du har funnet papirutgaven du vil lese kan du se på lengden. Hvor lang er boken ? Hvis du har valgt en tykk bok, er det sannsynlig at du rekker å lese hele i løpet av ferien? Hvis svaret er nei, ikke plukk med deg flere bøker.