Har du allerede tatt en titt på nettsidene våre har du nok fått med deg at vi elsker litteratur! Her vil du finne bokanmeldelser, korte og informative artikler om temaer relatert til litteratur, anbefalinger av bøker osv.

«Hvis litteraturen ikke fantes, ville mange tanker forbli usynlige.» Lars Saabye Christensen

Hva skulle vi ha gjort, og hvor ville vi ha vært, uten litteraturen? Vi er ganske sikre på at verden ville vært et sørgelig sted. Litteratur er vår lidenskap, og vi ønsker at alle skal ha like stor nytelse av den som oss – derfor lagde vi denne bloggen, så nettopp DU kan få hjelp til å finne fram til fantastisk litteratur. Hvis det er noe du savner, tips, ris og ros, er vi veldig takknemlige for tilbakemelding. Skrik ut, start en diskusjon, engasjer deg!

«Jeg vet bare om ett tidsfordriv som aldri synes å trette, og det er lesning.» Roald Amundsen

Å lese er et av de mest nyttige og utrolige tidsfordriv du kan ha. Derfor: Gratulerer med leselysten, du er en av de heldige! Ikke alle er velsignet med stor leselyst, og dette vil være til stor hjelp for deg gjennom hele livet, ikke bare gjennom studier, men også når du blir gammel og grå. Lykke til med din reise gjennom litteraturens verden! Vi håper å kunne gi deg noen gode råd på veien.

Her er noen flere sitater og ordtak om litteraturen som vi synes er treffende:

«De fleste klager over at det i romanene ikke foregår som i virkeligheten. Jeg klager over at det i virkeligheten ikke foregår som i romanene.» Søren Kierkegaard

«Noen bøker bør en smake på – andre bør en sluke – noen kan tygges og fordøyes.» Francis Bacon

«Et hus uten bøker er som et legeme uten sjel.» Marcus Tullius Cicero

«En bok er som en hage du bærer i lommen.» Arabisk ordtak

«Heller barfot enn bokløs.» Islandsk ordtak